SZC logo

Zalaegerszegi Szakképzési Centrum

OM kód: 203067/015 | 8360 Keszthely, Gagarin u. 2-4.

Intézmény logo

Zalaegerszegi SzC Keszthelyi Asbóth Sándor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokÓrarendKRÉTA

Bemutatkozás

Nagy tisztelettel köszöntöm intézményünk honlapján az érdeklődő Szülőket, Diákokat, és minden kedves látogatót!

Iskolánk Keszthely zöldövezeti, nyugodt és biztonságos részén épült 1968-ban. Természeti adottságaink egyedülállóak: nagy parkosított udvart és közvetlen Balaton-parti területet is magunkénak tudhatunk. Arra törekszünk, hogy diákjainkkal természeti értékeinket megosszuk, megóvjuk, ápoljuk. Tanulóink jó körülmények között mozoghatnak, sportolhatnak a tanórákon és szabadidejükben egyaránt. Sportolási lehetőségeiket szolgálják a tornatermen kívül az udvari kézilabda- és streetball pályáink, a kivilágított műfüves labdarugó pályánk, az önvédelmi-küzdő termünk, a kondicionáló termünk valamint a szomszédos tanuszoda is. Hisszük, hogy gyermekeink egészséges életmódra nevelésének fontos eleme a mozgás, a sportolás megszerettetése.

Az Asbóth Szakközépiskola nem csak egy intézmény, hanem egy nagyobb közösség második otthona, ahol harmóniában dolgozik együtt diák és pedagógus. Diákjainkat kellemes környezet, családias hangulat és személyes törődés várja minden nap. Nálunk nem csupán a kiváló tanulmányi eredmény számít értéknek. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a diákok képességeiket azokon a területeken bontakoztassák ki, ahol a legsikeresebbek, legjobbak lehetnek. Kollégáim elkötelezett munkájának köszönhetően tanulóink nagyon eredményesen szerepelnek a különböző sport-, kulturális- és tanulmányi versenyeken. A sportkörökön kívül működik nálunk színjátszó csoport és énekkar valamint táncoktatás is. Természetesen a tehetséggondozáson kívül nagy hangsúlyt fektetünk a felzárkóztatásra is. Oktatásunk a kor követelményének megfelelően kompetencia alapú, a gyakorlati tapasztalatokra igyekszünk a hangsúlyt fektetni.

Kiemelten fontosnak tartjuk az idegen nyelvek oktatását, hiszen egy fiatal ma már szinte csak akkor boldogulhat a munkaerőpiacon, ha társalgási szinten beszél legalább egy európai nyelvet. A nyelvismeret mellett nagyon fontos az informatikai tudás is. A legkorszerűbb informatikai eszközöket felhasználva adunk lehetőséget diákjainknak a saját ECDL vizsgaközpontunkban a nemzetközi számítógépes vizsga letételére.

Célunk, hogy diákjaink érezzék, az iskolában és a kollégiumban értük és általuk történik minden. Ezt sok szabadidős- és közösségi programmal, diákrendezvénnyel erősítjük. Feladatunk, hogy egyenlő esélyt teremtsünk valamennyi tanulónak, hogy megszerettessük velük a tanulást, megpróbáljuk olyan helyzetbe hozni őket, hogy képesek legyenek az információkat saját maguk értelmezni, a lehetőségeiket mérlegelni, a jövőjüket tervezni és annak megvalósításáért cselekedni. Folyamatosan törekszünk a fejlődésre és a fejlesztésekre.

Büszke vagyok iskolánk múltjára, az elért eredményeire. Minden évben sikerül nem csak regionális, de országos szinten is kiemelkedő eredményeket elérnünk. Rendszeresen végeznek tanulóink dobogós helyeken az országos tanulmányi- és szakmai versenyeken. Nemzetközi eredményekkel is büszkélkedhetünk. A szakmák világbajnokságán már kétszer is asbóthos diák képviselte Magyarországot.

Nekünk, pedagógusoknak az a legnagyobb élmény, ha megtapasztalhatjuk a csodát, ahogy a gyermekből a munkájára és kommunikációjára igényes felelős felnőtt lesz, vagyis tanúi lehetünk az értelem kivirágzásának, az érdeklődés kinyílásának. Arra törekszünk, hogy tanítványaink úgy tekintsenek vissza az itt eltöltött évekre, mint életük egyik meghatározó, szép emlékekkel teli szakaszára. Kívánom, hogy Önök is legyenek részesei ennek az élménynek, legyenek tagjai az asbóthosok nagy családjának! 

BemutatkozásBemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Zalaegerszegi Szakképzési Centrum


Zalaegerszegi SzC Keszthelyi Asbóth Sándor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

8360 Keszthely, Gagarin u. 2-4.

Telefon: +36306050058

E-mail: suli@asboth.edu.hu

OM azonosító: 203067/015

Felnőttképzési nyilvántartás száma: 20 0023 04


2024Zalaegerszegi SzC Keszthelyi Asbóth Sándor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium